top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תגל גינגיס

חשיפה מותרת- פרטי שכרך מידע פרטי שלך


מטבחון, קפה. א' פונה לב'.

א': כמה את מרוויחה?

ב': ששש... המעסיקה אסרה עלי לדבר על זה אבל אני מרוויחה...

א': מה? באמת?


בהסכמי עבודה רבים קבוע סעיף לפיו לעובדת אסור לגלות את פרטי שכרה ותנאי עבודתה. איסור זה שומר לכאורה על אינטרסים של המעסיק, אבל מהצד השני פוגע בחופש הביטוי ומנוגד לעקרון המידע המלא הנהוג בשוק חופשי. בעבר נעשו מספר ניסיונות חקיקה (שלא צלחו) לביטול האיסור. וההגבלות על העובדות נותרו עומדות בעינן. לאחרונה נקבע על ידי בית הדין האזורי לעבודה בפסק דין חלוט* (שאף צוטט בפסיקה מאוחרת**) כי : "גובה שכרו של העובד ורכיביו אינם מידע השייך למעסיק בלבד, וככלל אין מדובר בסוד מסחרי של המעסיק. מדובר במידע פרטי השייך בצורה מובהקת יותר לעובד מאשר למעסיק. למעסיק אין זכות לחלוק מידע זה, בכפוף לחובותיו על פי כל דין, בלא הסכמת העובד, אחרת ייתכן ויהיה אחראי לפגיעה בפרטיות העובד. מן הצד השני, כאשר בוחר העובד לגלות את פרטי שכרו הוא מגלה מידע פרטי שלו, דבר אותו הוא זכאי לעשותו. השכר הניתן לעובדים הינו מידע עסקי של המעסיק, אך אינו סוד מסחרי, זהו מידע הזוכה לרמת הגנה פחותה".


במילים פשוטות ובזהירות (לאור העובדה שמדובר בפסק דין אזורי ולא בהלכה מחייבת של בית הדין הארצי) אפשר לומר כי כאשר עובדת מגלה את שכרה בתום לב (ולא מתוך כוונה לחתור תחת המעסיק) היא מגלה מידע פרטי שלה.

במאמר מוסגר אפשר לומר גם כי הפסיקה עולה בקנה אחד עם ערך השוויון בדיני העבודה בכלל, ובפרט במימוש הזכות לשכר שווה*** בגין עבודה שווה.


עבודה נעימה


האמור נכתב בלשון נקבה מטעמי נוחות אך פונה לכל.

האמור לא מהווה ייעוץ משפטי פרטני.


קישורים רלוונטיים:

*סע"ש 18-01-57327 מיום 12.8.20

**סע"ש 969-08-15 מיום 20.10.20



29 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page