top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תגל גינגיס

מי ה"נכה" לצורך אובדן כושר עבודה


לרבים מאתנו קיים ביטוח אובדן כושר עבודה במסגרת קופת הפנסיה שלנו. רבים מאיתנו חושבים שאם חלילה לא נוכל לעבוד אז נהיה מכוסים.

כעורך דין לדיני עבודה אני רוצה לספר לכם על מקרה שנדון לאחרונה בבית הדין ולדעתי, יש לו משמעות אדירה לגבי עובדים.

בשפה פשוטה- גם אם אנחנו חושבים שאנחנו מבוטחים באובדן כושר עבודה, זה לא בטוח נכון, כי לא בטוח שנצליח לענות על ההגדרה "נכה" המופיעה בפוליסה.

אני ממליץ לכל מי שיש ביטוח אובדן כושר עבודה לבדוק היטב את האותיות הקטנות בביטוח, ולראות שהוא מתאים לצרכים שלכם.

למי שעוד ממשיך להתעניין אפרט בקצרה את סיפור המקרה-

בית הדין הארצי לעבודה דחה לאחרונה תביעה של עובד (נהג מקצועי) שבעקבות אירוע רפואי נפסל רישיון הנהיגה שלו והוא לא יכול היה לשמש כנהג מקצועי. אבל, נקבע על ידי ועדה רפואית שהוא יכול היה לעבוד בעבודה מתאימה אחרת (שאינה נהיגה מקצועית) גם אם בעבודה האחרת השכר שלו יהיה נמוך משמעותית מהעבודה הקודמת.

עניינו של העובד הגיע עד לפתחו של בית הדין הארצי לעבודה ונקבע כי די בכך שהעבודה מתאימה לאחת מאמות המידה – השכלה או הכשרה או ניסיון – כדי שתיחשב לעבודה מתאימה לעובד. כלומר, כדי שייקבע שהעבודה "מתאימה", לא צריך את שהתנאים יתקיימו באופן מצטבר ("השכלה והכשרה וניסיון") ודי בהתקיימות אחד מהתנאים (במילים אחרות: תנאים חלופיים ולא מצטברים) ובכל מקרה שכר אינו חלק מהתנאים. בהתאם נדחתה טענת העובד כי אינו מסוגל לעבוד "בעבודה אחרת המתאימה לו". חשוב לציין כי העובד לא ויתר וענייננו מונח כיום בפני בית המשפט העליון וממתין להכרעה.

בכל מקרה כמו שציינתי כדאי לכם לבדוק מה אומרות האותיות הקטנות אצלכם בפוליסה.

אמשיך לעקוב ולעדכן.

44 צפיות0 תגובות
bottom of page